Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти поред хуманитарен конвой от Русия е готов да навлезе на украинска територия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четвърти поред хуманитарен конвой от Русия е готов да навлезе на украинска територия, за да окаже помощ на жителите на Донецка и Луганска област.

Русия се обърна с искане към ООН да повлияе на властите в Киев да съдействат при доставката на поредната хуманитарна пратка за Югоизточна Украйна. От своя страна руското външно министерство прикани представителите на ОССЕ и украинските митничари лично да се запознаят със съдържанието на камионите.

Тази нощ автоколоната благополучно пристигна в Ростовска област от Москва. Стоте автомобила са натоварени с около 1000 тона храни, медикаменти и строителни материали. По време на предишните конвои от Русия Киев многократно изразяваше безпокойство, че те пресичат границата без разрешение и без митническа проверка от украинска страна. Президентът Петро Порошенко дори изрази съмнение, че пратките са чисто хуманитарни. Русия отхвърли тези обвинения и посочи, че Украйна преднамерено се опитва да провали усилията за подпомагане на населението в бедстващите райони, където до неотдавна се водеха бойни действия.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44