Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булгаргаз" предупреди топлофикациите, че количествата природен газ ще бъдат намалени с 50%

| обновено на 30.10.14 в 12:26
Снимка: bulgargaz.bg
Дружеството "Булгаргаз" е изпратило писмо до всички топлофикации, че заявените от тях количества природен газ ще бъдат намалени с 50 на сто от днес. Това потвърди за "Хоризонт" зам.-председателят на браншовата камара на енергетиците при Българската стопанска камара Валентин Терзийски. От министерството на икономиката и енергетиката не бяха открити за коментар, от "Булгаргаз" обещаха да говорят по-късно.

Терзийски уточни, че по негова информация намаляването на доставките е отменено тази сутрин: Трябваше от 8.00 часа тази сутрин да има 50 процента намаляване на количествата подаване към топлофикационните дружества.
  
Редуцирането още не е осъществено, заяви Терзийски: Към настоящия момент – не. Доколкото имам информация, към девет-девет и половина е отменено това нареждане за ограничаване. На какво се дължи нямам информация. Може би по-скоро на непремерено решение за ограниченията, отколкото на някаква промяна в ситуацията към настоящия момент, касаеща техническо естество. При всички случаи няма официално спиране на доставките от руската страна към който и да е потребител в Европа.

Как ще посрещнем една евентуална нова газова криза, зависи и от готовността на дружествата в сектор "Енергетика". Тяхното финансово състояние е твърде тежко: Точно така. Наистина положението е доста, доста по-различно от 2009-а от гледна точка на финансова обезпеченост. Смятам, че този път ситуацията ще бъде доста по-драматична.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44