Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП предлага промени за ранното пенсиониране за I и II категория труд

Снимка: БГНЕС

БСП предлага промените за ранното пенсиониране за първа и втора категория труд да започнат от 2017-а година. Според Мая Манолова от Левицата, за целта са необходими 21 милиона лева:

Смятаме, че могат да бъдат намерени тези средства, за да се внесе спокойствие сред над сто хиляди души. Даваме си сметка за това, че работещите при първа и втора категория труд са само една част от пъзела на цялата пенсионна система. Затова сме готови при сформирането на правителство, заедно с него и със социалните партньори да участваме в разговорите за пенсионна реформа, като, разбира се, се придържаме към нашето обявено намерение да се върже възрастта за пенсиониране с продължителността на живота в  България. Тези дни сме готови да внесем два други законопроекта, това е законопроект, с който да замразим нарастването на възрастта за пенсиониране през следващата година и законопроект за гъвкавите условия при пенсиониране, което да даде възможност на хората, на които не им достигат две години стаж или възраст, да се пенсионират предварително.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44