Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2550 нарушения са установени при акция на Пътната полиция

Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Повече от 2550 нарушения за превишена скорост са установили от Пътната полиция при 24-часовата акция вчера и днес в цялата страна. Само през нощта са установени около 300 нарушения. 

През следващия месец акцент в проверките на пътната полиция ще бъде готовността на автомобилите за зимата. Ще се обърне внимание и на пешеходците, обясни пред "Хоризонт" Антон Антонов, директор в "Пътната полиция" към МВР.

Те са невидимата част, поставят тъмни дрехи и просто да бъдат по-внимателни, да преценяват приближаващите се превозни средства. Водачите да се съобразяват с това, че пешеходецът попада в полезрението на фаровете доста късно, когато времето за реакция е доста късо. Практиката показва, че действително, дори и по първокласна пътна мрежа с усилен трафик, се намират пешеходци, които се движат по пътното платно. Моята препоръка би била - първокласната пътна мрежа не е допустимо да се преминава пеша. По-добре да се използват странични пътища или да се използват автомобили. Не може между населените места пешеходецът в тъмната част на денонощието да се движи на платното и да разчита, че водачът ще го види, каза Антонов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44