Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Непочистени канали излагат на риск от наводнения села в Силистренско

Снимка: Радио Шумен

В осем села на Силистренската община има реален риск от наводнения при обилни валежи заради затлачени и непочистени отводнителни канали. Общината обаче не разполага с достатъчно средства за необходимия основен ремонт на отводнителните съоръжения. 

Жителите на село Смилец още не могат да забравят бедствието, сполетяло ги преди години и се страхуват, че може да се повтори. Правим, каквото можем, но финансите са ограничени заяви кметът на Силистра Юлиян Найденов.

Нашата община намери финансов ресурс, който не е в голям обем - 38 хиляди лева, които ще бъдат възложени на фирми да извършват това почистване на каналите, за да се избегнат евентуално такива наводнения, каза Найденов.

Парите ще стигнат само за най-неотложни дейности като почистване на отводнителните канали от треви и храсти. Това обаче не успокоява хората в селата. Почистването на каналите в рисковите села трябва да приключи до края на ноември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44