Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камионите с руска помощ за Донецка и Луганска област прекосиха границата с Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Камионите с четвъртата партия руска помощ за населението на Донецка и Луганска област прекосиха тази нощ руско-украинската граница. Товарите, както и преди, бяха проверени само от руски митничари.

Хуманитарната пратка от около 1000 тона включва предимно строителни материали, храни и медикаменти и е предназначена непосредствено за жителите на Донецк и Луганск. Преди да потегли колоната от около 100 товарни коли, Русия предложи на ОССЕ и на украинските граничари да проверят товарите, като в крайна сметка са били инспектирани само няколко автомобила. Съмненията, че Русия използва хуманитарните конвои, за да доставя оръжие на сепаратистите остават, заяви говорителят щаба на Антитерористичната операция Владислав Селезньов.

Междувременно в Русия набира сила скандалът с популярния руски актьор Михаил Почеренков, който стреля с картечница от позициите на сепаратистите на летището в Донецк, като при това беше с каска, на която пише "Преса". По този повод Съюзът на руските журналисти излезе с остра декларация, в която заявява, че поведението на актьора е безотговорно и може да застраши живота на журналистите, които работят в зоната на конфликта.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44