Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненският митрополит се обяви против честването на Хелоуин у нас

Снимка: Радио Шумен

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан се обяви против честването на празника Хелоуин у нас.

В навечерието на Деня на народните будители със Света литургия в добричкия храм Света Троица той се помоли за пострадалите от наводнението и призова:

Днес нашите млади хора се оживяват и търсят някакви други пътища и други празници като Хелоуин например, който празник, разбира се, ще бъде честван в българското училище, който никой не си задава въпроса какво значи тази дума и какво е произхождението на този псевдопразник. Той за нас не е празник. Това е едно езическо проявление на келтска религия преди Христос. Не е нужно да се връщаме 2000 години назад и да плашим нашите най-малки деца, когато имаме такива светли празници като Деня на народните будители, като Деня за упокоението на нашите мили покойници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44