Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Монтана е готова за зимния сезон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Община Монтана обяви готовност за зимния сезон. Осигурени са необходимите инертни материали за поддържане на пътищата.

При необходими за зимния сезон средно 1000 тона пясък и 120 тона сол, в складовете на общинската фирма "Чистота" в момента има 300 тона пясък и 20 тона сол. До седмица ще бъдат доставени недостигащите количества инертни материали, увери кметът на Монтана Златко Живков.

В следващите четири месеца, без значение какви са прогнозите - ноември, декември, януари, февруари основно, бих добавил даже пет - и март, общинската фирма ще има пълна готовност за зимно поддържане на пътищата и тротоарите на община Монтана. Това с тротоарите обаче не е задължение само на общинската фирма. Искам да помоля и да кажа на всички граждани, на всички фирми, че ние като граждани също имаме определен вид задължения, каза Живков.

12 специализирани машини ще работят за почистването на улиците и тротоарите в общината през зимния сезон. Извършено е разпределение на 160-те служители на фирма "Чистота" по райони, определени са маршрути и е осигурена система за оповестяване. По предварителни разчети зимната поддръжка на общината ще струва около 150 хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44