Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е Архангелова задушница

Днес е Архангелова задушница, която се отбелязва винаги в съботата преди празника на Св. Архангел Михаил.

На този ден освен почит към паметта на мъртвите, се отдава и признателност към офицерите и войниците, загинали за България.

Разкриват се временни трамвайни линии от кв."Иван Вазов" до кв."Орландовци" и жилищен квартал "Борово" отново до кв."Орландовци". Трамвай 18 и тролей 9 ще се движат по временно разписание с увеличен брой превозни средства. От 8 до 16 часа се разкриват временни автобусни линии 83 и 108 А за столичен комплекс "Бакърена фабрика". Автобусите 63 и 64 също ще се движат по временно разписание с увеличен брой пътни превозни средства за гробищен парк "Боянски гробища". За обслужване на Централни и Малашевски гробища временно ще пътуват автобуси 18 А, 79 А, 86 А и 90 А. Автобусни линии 86 и 309 ще работят с увеличен брой коли. Дежурните служители от отдел "Пътна полиция" ще насочват автомобилите на гражданите за паркиране около гробищните комплекси в района на Централни гробища по платната на ул."История Славянобългарска" и ул."Заводска". В района на гробища "Бакърена фабрика" по платната под подлеза на ул."Адам Мицкевич" и в района на гробища "Малашевци" по платната на ул."Резбарска", между ул."Васил Кънчев" и бул."Владимир Вазов" , както и пред централния вход на улица "Жак Дюкло".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44