Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доростолският митрополит Амвросий бе отличен за своя принос в духовното развитие на община Силистра и България

Снимка: БГНЕС

Доростолският митрополит Амвросий бе отличен за своя принос в духовното развитие на община Силистра и България по случай Деня на българските будители. Отличия от кмета на Силистра Юлиян Найденов получиха и изявени дейци на просветата и културата в общината.

Митрополит Амвросий беше отличен за родолюбивата му декйност за укрепване на православната вяра, за строежа на храмове и параклиси и социалната дейност на местната цъкровна власт. Доростолският владика заяви, че в наши дни будителството ня трябва да се смята за нещо отминало, а всеки българин трябва да се чувства будител:

Дори всеки един от вас може да се чъватва в по-голяма или по-малка степен също будител, ако успее да предае от себе си на тия, които са около него, любов към Майка България. Ако няма православие и няма родолюбие, няма да я бъде България.

За принос в запазването и утвърждаването на българските традиции бе отличено и младото семейство Виктория и Денислав Деневи.

Ние никога не сме губили нащата връзка с миналото, защото нашият народ е бил силен в миналото и смятаме, че може да бъде силен и сега, каза Виктория Денева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44