Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт на деца-лауреати на Международния фестивал на изкуствата "Трикси” за Деня на будителите в Рим

Фонтанът Треви в Рим
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Денят на будителите отбелязват и в Италия. Основното събитие е концерт в Рим на деца-лауреати на Международния фестивал на изкуствата "Трикси”.

"С пламъка на будителите” е мотото на концертите в италианската столица, организирани със съдействието на българското министерство на културата. Единият е в Театъра на музиката в Рим, а другият в залата на българското посолство. Изпълнителите са деца-лауреати от Международния фестивал на изкуствата "Трикси”. Това са близначките-пианистки Теодора и Александра Даскалови, изпълнителките на акордеон Дарена-Светослава и Мария-Десислава Димитрови,  Ана Лазарова, Мирослав Христов, Любов Лазарова, Цвета Христова и Ива Стоянова. Пред представители на дипломатически мисии, на българската и италианската културна общност, те ще изпълнят творби на  Парашкев Хаджиев, Любомир Пипков и други големи  композитори, отразили в творбите си хубостта на България.

Специални гости  на събитието са проф. д-р Ростислав Йовчев и поетесата Силвия Михайлова, чиято стихосбирка -  "Всички думи за любовта”, ще бъде представена в двуезично издание – на български и на италиански език.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44