Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия изпрати пореден конвой с хуманитарна помощ за Донецка и Луганска област

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В деня на изборите в Донецка и Луганска област Русия изпрати пореден конвой с хуманитарна помощ за двете самопровъзгласили се републики.

Двете колони от по 50 камиона са пристигнали успешно в Донецк и Луганск, съобщиха от руското Министерство на извънредните ситуации. Петата поред хуманитарната пратка и втора за тази седмица съдържа около 1000 тона хранителни продукти, медикаменти и гориво, а също така строителни материали, необходими за ремонта на пострадалите от военните действия сгради, за да бъдат подготвени за зимния период. Киев заяви, че не е получавал предварително никаква официална информация за конвоя и смята това поведение на Русия за намеса във вътрешните работи и нарушение на международните договорености. И този път руските товарни камиони прекосиха границата без съгласието на украинските власти и без да бъдат съпроводени от представители на Международния червен кръст.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44