Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията започна кампания "Зима"

Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Полицията започна традиционната си кампания "Зима", която ще продължи през целия месец. Целта е безопасното шофиране през студените месеци. Отначало пътните полицаи няма да глобяват за открити пропуски.

В началото кампанията "Безопасно шофиране през зимата" има превантивен характер като ще се предоставят практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия. През втория етап на кампанията от 17-и до 30-и ноември започват  полицейските операции. Тогава ще се проверяват не само документите на водачите, но и техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи. Шофьорите на ТИР-ове също трябва да подготвят превозните средства за движение при зимни условия, защото се създават проблеми, ако камионите не са с подменени гуми. Антон Антонов, директор на дирекция "Опазване на обществения ред и контрол на пътното движение" към МВР заяви:

Разпоредено е от териториалните структури да извадят абсолютно всички дълбокомери и да извършват засилени проверки. 1,6 е предвидено в закона.

Втората кампания на "Пътната полиция", която ще се проведе за времето от  10-и до 16-и ноември се нарича "Водачи и пешеходци за толерантност на пътя"“

Тази година 106 пешеходеца са загубили живота си. Близо 60 са пешеходци, които са над 65 години.

От 3-ти до 13-и ноември в центровете на СБА в цялата страна ще се извършват безплатни прегледи на автомобилите. Има и 20 процента намаление на консумативите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44