Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Кърджали затвори мюсюлмански пансион, в който деца са обучавани в Коран без разрешението на родителите им

Окръжният съд в Кърджали затвори мюсюлмански пансион, в който деца са били обучавани в Коран без разрешението на родителите им. Заради нерегламентирана дейност е закрито и сдружението с нестопанска цел, което е водило обучението.

При последната проверка на Държавната агенция за закрила на детето в пансиона са открити шест малки деца, две от които сирийчета. Проверката е разпоредена от Окръжната прокуратура, която се е самосезирала. За две години през пансиона са преминали около 70 деца, каза районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед и уточни, че проблемът ще бъде разгледан от Главното мюфтийство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44