Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре ще има конкретни предложения на Реформаторския блок за участници в правителството

Снимка: БГНЕС

Утре ще има конкретни предложения на Реформаторския блок за участници в правителството. Това каза Радан Кънев след разговор с Менда Стоянова и Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Кънев не назова имена, защото не било коректно, преди те да бъдат обсъдени с ГЕРБ. Той уточни, че в кабинета ще участват представители на всички политически партии от Реформаторския блок и то представители, които са на отговорно ниво председатели, заместник-председатели и организационни секретари.

Противно на публикациите в медиите, сме били скромни. Нека не коментираме, но вярвайте ми, че не са нито осем, нито  девет, така че всички информации затова шест, осем, десет и т.н. са несъстоятелни и неверни, включително и имената, които са записвани, а просто действително въпросът за мнозинство и въпросът за политическата програма са много по-важни. Нали се сещате, че още преди седмици казах, че допуснахме грешка да обсъждаме имената преди програмата. Няма да я допуснем втори път. Коалиционно споразумение след като уточним мнозинството, програмата и имената, ще подпишем, разбира се.


Румяна Бъчварова от ГЕРБ каза, че няма да има изненади от това, което е обявено в структурата на бъдещия кабинет. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ше бъде разделено на 3 отделни министерства, а това на инвестиционното проектиране ще бъде закрито. Румяна Бъчварова каза също, че са доволни от темпа, с който напредват преговорите за бъдещото коалиционно управление.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44