Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Социалните системи са пред блокаж заради липсата на пари", пише вестник "Сега" на първа страница и допълва, че за втори път тази година е почти напълно изчерпан и резервът за справяне с бедствията.

"15 на сто ръст на заплатите, иначе затъваме" - под това заглавие "24 часа" помества интервю с председателя на КНСБ Пламен Димитров.

"Бихме Германия по цени на храните", гласи заглавието на първа страница на "Новинар".

"Горивата най-евтини от три години", констатира вестник "Преса" и отделя две страници на темата.

"Капитал дейли" се спира на ефекта на кризата с КТБ върху депозитарния пазар. След първоначалната паника три поредни месеца парите на вложителите се връщат предимно в банките с чужди собственици. Лошата новина е, че от банковата система скоро ще бъдат изтрити депозити за около 1.7 милиарда лева - сумата на негарантираните влогове в КТБ, което според "Капитал дейли" има и добър нюанс - ще направи вложителите по-избирателни поне за кратко.

Повечето вестници съобщават на първа страница за 39-годишната жена, която се самозапали пред президентството.

"Без предупреждение и без да издигне някакви искания фотографка се запали пред президентството", пише "24 часа" и посвещава втора и трета страница на трагедията.

Инцидентът е водеща тема и за "Стандарт". "Недоимък принудил Лидия Петрова да чисти входове", пише изданието.

"Трагедията не е сюжет от политическите дебати" - под това заглавие психиатърът д-р Николай Михайлов отбелязва в коментар на първа страница на "Преса", че всяка трагедия от такъв тип е гигантски въпрос към обществото, което трябва да реагира не с повърхностни чувства, а с разум и отговорност. Според д-р Михайлов медиите имат максимална отговорност да коментират сдържано, за да не се предизвика копирна вълна.

"Коалиционно споразумение още няма. Реформаторите искат 4 - 5 министерски кресла", гласи друго заглавие на "Преса".

Темата е водеща за "Труд", който отбелязва в заглавие, че Кунева, Кънев и сие предлагат свой кабинет, в който 80 на сто от предложените за постове са хора на Иван Костов. В два списъка на "Реформаторския блок" Радан Кънев е премиер, допълва "Труд".

"И групата на Бареков поиска да управлява", гласи заглавието на първа страница на "Дума".

Вестниците коментират разменените в социалните мрежи музикални послания от Радан Кънев и Бойко Борисов.

"Рапът ми е по-добър от хевиметъла ти", е озаглавен коментарът на Юри Велев в "24 часа". В подзаглавието се отбелязва: "Добре поне, че никой не пусна "Магистрала към ада".

"Телеграф" се позовава на източници от разузнаването, за да съобщи на първа страница, че 10 сирийци с български паспорти са минали на страната на "Ислямска държава".
На тази тема е коментарът на първа страница на "Дума", озаглавен "Пука ли ни все още?".

Под заглавие "Всяко семейство с по две деца" "Монитор" дава подробности на първа страница за изготвена от учени от БАН доктрина за развитието на България през следващите 30 години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44