Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската комисия ще представи есенната си икономическа прогноза

Европейската комисия ще представи есенната си икономическа прогноза, която ще очертае настоящата ситуация и перспективите за растеж, дълг, дефицит и други основни социално-икономически параметри в 28-те страни-членки.

В последната прогноза на Комисията от пролетта на тази година, за България беше заложен икономически растеж от 1,7 на сто за тази и 2 на сто за следващата година. Като рискове за страната ни бяха посочени ниското потребление, слабият трудов пазар и зависимистта от руския газ.

Днешната прогноза ще бъде представена от заместник-председателя на Еврокомисията Юрки Катайнен, отговарящ за икономическия растеж и заетостта, и от комисаря по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси. Това ще е и първата публична изява на новата комисия след встъпването й в длъжност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44