Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С водосвет беше открито хирургичното отделение на болницата в Девин

Снимка: БГНЕС

С водосвет беше открито хирургичното отделение на болницата в Девин. Директорът Радка Грозданова уточни, че във възстановената болница вече работят четири отделения:

Това е отделението, което е последно от структурата на болницата, което ни беше цел, за да възстановим целия облик на болницата такъв, какъвто е бил при затварянето й. Така че от тук насетне започваме да доокомплектоваме, да доусъвършенстваме и увеличаване на дейността. Отделенията вече стават четири детско, вътрешно, неврологично и хирургията беше последна.

Около 55 са работещите във възстановената болница в града. В новото отделение са наети трима хирурзи и четирима анестезиолози: Които анестезиолози са на втори трудов договор – четирима, и ще работят по график, за да може да обезпечим изцяло и анестезиологичната дейност в болницата, а това в момента е напълно достатъчно, като, разбира се, ще доокомплектоваме от тук насетне и ще увеличаваме персонала. Медицинският персонал никога не е достатъчен. 

Поетапно се решават проблемите със запорите и задълженията към персонала, допълни директорът Радка Грозданова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44