Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов и Цветанов се включиха в преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок

Два часа продължават поредните преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок. В тях този път се включиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов.

Очаква се на днешната среща да бъде подписана програмната декларация от 20 точки и да стане ясно кои ще са министрите в кабинета. Те ще бъдат разпределени на пропорционален принцип в зависимост от резултатите на парламентарните избори. До утре на обяд трябва да бъде подписано и коалиционно споразумение. Възможно е това да стане още днес, но най-късният възможен час е утре в 14 часа, за когато е насрочена срещата на ГЕРБ с президента, на която най-вероятно Бойко Борисов ще получи мандат за съставяне на правителство. В парламентарните кулоари вече се говори дори, че ако днешните преговори завършат успешно, е възможно новото правителство да бъде гласувано от НС още този петък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44