Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва процедурата по изплащане на помощта на наследниците на загиналите в завода в Горни Лом

Снимка: Анжела Каменова
По 10 000 лева ще бъдат изплатени на наследниците на загиналите при взрива на завода за боеприпаси в Горни Лом. Това ще стане след подаване на заявление със свободен текст в дирекциите "Социално подпомагане" по местоживеене. 

Вчера бяха издадени актовете за смърт на жертвите.

Еднократната финансова помощ се изплаща на законните наследници след подадено от тях заявление със свободен текст, в което да бъде посочена банковата сметка и приложени копия от смъртен акт, удостоверение за наследници и копие от документ, удостоверяващ номера на банковата сметка. Когато наследниците са повече, те се споразумяват помежду си един от тях да получи сумата с изрично издадено нотариално заверено пълномощно, а в нашата област са четири
, обясни Венци Пасков - директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" във Видин.

Служители от дирекцията "Социално подпомагане" в Белоградчик ще посетят близките на загиналите, за да им разяснят процедурата.

Помощта ще бъде изпланена възможно най-бързо
, категоричен е Венци Пасков.

Очаква се представител на ТЕЛК комисията във Видин да посетят двете възрастни жени, наследници на загиналите в Горни Лом, който да установи каква степен на инвалидност ще им бъде определена. На база на тяхното становище ще се вземе решение за отпускането на личен асистент.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44