Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливни дъждове и наводнения създават проблеми в Италия

Дъждовни бури създават отново големи проблеми в Италия. Добрата новина е, че жертви и изчезнали няма, въпреки че беше съобщено за такива по-рано.
 

Вали като във филм на ужасите, споделиха специално за БНР очевидци, живеещи на своеобразната граница между областите Лигурия и Тоскана, където има наводнения от придошлите потоци и реки. Минаващата през град Карара река Корионе разкъса 200 метра от предпазния бент и заля част от града. Своевременно Гражданска защита предупреди хората да се качат по покривите или на по-високите етажи и да не излизат от домовете си. Тежко е положението в крайморската част на Карара, а железопътната връзка с град Лука е прекъсната.

Сериозна е ситуацията в област Пиемонте, където в района на град Алесандрия се наложи евакуиране на гражданите, а училищата превантивно бяха затворени.

В област Емилия-Романя също вали и река Таро край Парма може да прелее.

Температурите са необичайно високи за сезона – към 18-20 градуса, дори в северните райони на Италия, а прогнозата за времето предвижда дъжд до края на седмицата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44