Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новите центрове за настаняване от семеен тип в Ловеч нямат специализиран транспорт

Снимка: БГНЕС
Новите центрове за настаняване от семеен тип в Ловеч нямат собствен транспорт за обслужване на обитателите си. Центровете бяха отворени в края на юни и в тях са настанени 35 деца и млади хора с умствени и физически увреждания.

В трите центъра за настаняване от семеен тип и защитеното жилище в Ловеч, са настанени деца и младежи на възраст от седем до 36 години. Основният проблем пред персонала е липсата на специализиран транспорт за осигуряване на достъп на потребителите до учебните заведения и външните съпътстващи услуги, съобщи управителят на центровете Диана Лалева.

Имаме хора с инвалидни колички. Този човек няма как да бъде интегриран, седейки вътре в ЦНСТ-то. 24 деца са записани на училище.


По проекта е предвидено закупуването на необходимия микробус, но това се бави заради обществената поръчка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44