Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роб Уейнрайт: Няма конкретни данни за българи в редиците на "Ислямска държава"

Според европейския координатор за борба срещу тероризма Жил де Кершов България засега е само транзитна държава за чуждестранни бойци към Турция и от там - към Сирия. Директорът на Европол Роб Уейнрайт твърди, че засега няма конкретни данни за българи в редиците на "Ислямска държава" в Сирия и Ирак.

Двамата са заявили това в отговор на въпрос на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев по време на дебат за тероризма, чуждестранните бойци и тенденциите в борбата с тероризма, проведен в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент. Българският евродепутат е обърнал специално внимание на тревожните информации за участие на българи в "Ислямска държава" и е попитал участниците в дебата дали имат по-конкретни данни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44