Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райчинов: Преструктурирането на здравната система трябва да започне от Спешната помощ

Снимка: БГНЕС

Преструктурирането на здравната система у нас трябва да започне от Спешната помощ, за което са необходими между 70 и 100 милиона лева. Това каза председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов. Той настоява да се създадат стандарти за определяне на състоянието на пациента и насочването му към болницата, където може да получи най-адекватна помощ:

Концепцията от миналата година в момента е спряна, защото има неща, които не се приемат еднозначно. Ако ние, примерно, създадем тези спешни центрове, за които тогава се говореше, няма правилата, по които те да работят. Не е ясна структурата им. Продължава да е нерешен проблемът с неотложната помощ. Как работи едно джипи в Англия? От осем до шест, след 18 часа поемат тези центрове. У нас работното време на джипито все още се води 24 часа, седем дни в седмицата, 365 дни в годината, което си е пълна глупост.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44