Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Червен код е обявен в Рим и Сицилия заради бурите над Италия

Италия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във връзка дъждовните бури над Италия, в Рим днес е обявен червен код. Взетите мерки са без прецедент за Вечният град.

С превентивна цел в Рим са затворени училищата, университетите, археологическите обекти и няколко спирки на метрото. След падналите през деня дъждове се наводниха някои от улиците на града, което доведе до затруднения в трафика. Кметът Инацио Марино помоли гражданите да не излизат от домовете си и да ползват личните автомобили само в краен случай. Мобилизирани са 1200 доброволци в случай на необходимост. От Гражданска защита съобщиха, че до момента ситуацията е нормална, но лошото тепърва предстои.

Според прогнозата, се очаква голяма буря. Читателите на различните електронни издания се надпреварват да пращат снимки на запушена улична канализация и на места обичайно наводнявани при дъжд. Освен в Рим, червен код е обявен в Сицилия , в централна и североизточна Италия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44