Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоустрояването на централния площад и Дунавския парк на Силистра се бави

Снимка: Община Силистра

Закъсняват строителните работи по благоустрояването на централния площад и Дунавския парк на Силистра. Граждани недоволстват, че мащабното строителство затруднява движението. От общината обещават, че строителните работи ще приключат до края на месеца.

Трети месец центърът на Силистра е строителен обект. Изгражда се нов площад с фонтани и места за отдих, изцяло се реновира и Дунавският парк. От общината признават, че строителството се бави, но според заместник-кмета по устройство на територията Емил Гойчев, изоставянето ще бъде наваксано:

То се дължи предимно на забавянето на някои от доставките на материалите, но на площадката се работи усилено и вярваме, че до края на месеца ще приключат строителните работи.

Силистренци обаче посрещат с недоверие оптимизма на управата. Някои са недоволни от липсата на информация за мащабната реконструкция. Недостроените нови съоръжения вече са обект на посегателства. Пострадали са пейки и съоръжения. Изчезнали са и 51-52 разпръсквачи от напоителната система.

Новият облик на централната градска част ще струва близо 5 милиона лева от Оперативната програма "Регионално развитие".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44