Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният съвет на БСП освободи трима от Изпълнителното бюро

| обновено на 07.11.14 в 21:21
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП освободи от Изпълнителното бюро на партията Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Ангел Найденов. Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Георги Пирински бяха освободени като заместник-председатели на партията. Въпреки заявките лидерът на социалистите Михаил Миков не направи радикални промени в Изпълнителното бюро. Тежката загуба на БСП на изборите предизвика недоволство в партията и исканията за оставки на дългогодишните членове на ръководството.

От днес с решение Димитър Дъбов вече не е заместник-председател на партията, но заедно с Евгени Узунов остават заместник-председатели на предизборния щаб на БСП. Ангел Найденов е освободен от Изпълнителното бюро, но остава заместник-председател на парламентарната група на БСП. Антон Кутев няма да е организационен секретар, но остава в Изпълнителното бюро. Кирил Добрев, опозиционер в БСП, който предизвика вътрешен конфликт в партията, вече е изваден от предизборния щаб, Георги Пирински няма да е заместник-председател на партията, но остава в Изпълнителното бюро, Бойко Великов, който също е член на Изпълнителното бюро, вече от днес с решение на пленума е заместник-председател на БСП, с който заместниците на Михаил Миков стават трима с Янаки Стоилов и Драгомир Стойнев.

Лидерът на БСП Михаил Миков мотивира промените така:

Смятам, че трябва да има промени, трябва да има приемственост в същото време. До редовния конгрес остава около една година и затова една голяма част от хората, които са работили за партията - смятам, че ще продължа да работя с тях, включително хора, които незаслужено в последния месец бяха обиждани, заклеймявани и едва ли не посочвани като единствена причина за състоянието на партията. Някои се опитват да създават проблеми вътре в БСП, да създават междупоколенчески конфликти.

Освен позицията на БСП за новосформираното правителство на Бойко Борисов социалистите приеха и позицията по споразумението за Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство между ЕС и САЩ. Заради риска да се засегнат националните ни интереси Михаил Миков заяви:

Българските институции да не заемат еднозначни и крайни позиции, които обслужват конюнктурни политически цели, и може да засегнат националните интереси на България. Настояваме да бъде иницииран национален дебат с участието на всички заинтересовани страни, включително представители на държавните, академичните институции, работодателски и синдикални организации.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44