Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтичането на окислени води в р. Луда Яна край с. Цар Асен ще бъде овладяно днес

Изтичането на окислени води в река Луда Яна край пазарджишкото село Цар Асен ще бъде овладяно в рамките на днешния ден, каза за "Хоризонт" директорът на РИОСВ Костадин Гешев, който е на мястото на екопроблема.

В момента се очаква подвижната лаборатория, за да се види какво е нивото на замърсяването на водите. Както вече съобщихме тази сутрин, от химико-биологичната станция на "Еко Медет", заради аварирала екопомпа е започнало залпово изтичане на киселинни води в река Луда Яна.

Кметът на селото Антоанета Генова алармира, че има сериозна опасност да бъдат замърсени кладенците с питейната вода в региона. Според директора на екоинспекцията Костадин Гешев до това няма да се стигне.

В момента се търсят варианти за отбиването на киселинните води в няколко посоки. Първите проби от водите ще станат ясни в късните следобедни часове.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44