Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 9 общини в Плевенско има формирования от доброволци, хората обаче не достигат

В девет общини на Плевенска област са създадени доброволни формирования за защита на хората  при природни бедствия, пожари и извънредни ситуации. Включилите се активисти обаче са близо два пъти по-малко от планираните.

Само в общините Пордим и Искър решенията на общинските съвети за създаването на доброволни формирования все още не са изпълнени. При предварително определена численост от 205-има доброволци, до момента са се включили 120. Това показва анализ на областната администрация за актуалното състояние на формированията за участие в осигуряването на необходимата защита на населението по места.

Усилията на специалистите в обучението на отрядите са насочени към изграждането на здрави формирования, които да действат адекватно при природни бедствия и пожари, както и при отстраняването на последствията от тях. Някои от кметовете обаче са песимисти, че отрядите ще могат да попълнят предварително определения състав, защото в малките населени места живеят предимно стари хора. Повечето от записалите се за доброволци са на възраст над 50 години.

Данните сочат, че до момента в страната са изградени 160 формирования с 2283-ма доброволци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44