Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството на Германия организира инициатива, посветена на годишнината от падането на Берлинската стена

Снимка: Архив
Посолството на Германия у нас организира  инициатива "Бягане към свободата". Инициативата е посветена на годишнината от падането на Берлинската стена. С участието си в проявата, София ще е един от 80-те града в света, които се присъединяват към честванията.

Стартът е в 14 часа пред паметника на Берлинската стена до НДК, каза за "Хоризонт" Георги Станоилов от неправителствената организация "5kmrun.bg", съорганизатор на проявата:

Уникалното за Паметника на Берлинската стена е това, че в момета блокове от нея могат да се видят само на три места и, за наша радост, единствено в България достъпът до този паметник е абсолютно свободен. Другите две места, на които Берлинската стена съществува като паметник, това са "Майкрософт" и "Гугъл", но, за съжаление, там достъпът е ограничен само за техните служители. Така че, заповявайте! Повечето хора в България не знаят, че този паметник съществува в България и затова той не е толкова популярен сред бългасрите, за ралика от чужденците и най-вече германците.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44