Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешкото село Гостиня вече има православен храм

| обновено на 09.11.14 в 16:32
Жителите на ловешкото село Гостиня вече имат свой православен храм. Той е изграден само за година и половина с дарителски средства и доброволен труд. Днес храмът беше осветен от Ловчанския митрополит Гавриил.

Храмът "Света Великомъченица Параскева" е първият православен храм, строен някога в село Гостиня. Идеята за изграждането му е на семейство Петя и Момчил Кръстеви от Ловеч, които са и основни дарители. Момчил разказва:

Жена ми беше болна, много малки шансове ми даваха и аз по време на операцията отидох в ъгъла на коридора, помолих се и казах, че ако жена ми оживее, ще постоя параклис. Започнахме с лични средтва, с помощта на приятели, на познати, на цялото село. Хората, дори непознати, идваха - кой каквото може да помогне - помага по време на строежа, за което съм им адски благодарен, защото иначе нямаше да мога да го направя сам.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44