Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали изпочупиха фитнес уреди в Благоевград

Неизвестни изпочупиха част от фитнесуредите в една от новите паркови зони на Благоевград. Вандалският акт е извършен през нощта. Един от 20-те фитнесуреда, монтирани преди дни в парка покрай реката, е изпочупен, изкъртени са и закрепващите основи.

През последните месеци община Благоевград изгради няколко нови зелени зони за отдих и спорт на открито, в парковите пространства бяха оборудвани детски и спортни площадки, както и фитнесзони.  Всяка от придобивките обаче бе помрачена от вандалски прояви. Преди време бяха изкъртени пейки и осветителни тела в централния градски парк и по екоалеята до  кръста над Благоевград. Щетите се оценяват на десетки хиляди лева.

Въпреки засиленото полицейско присъствие, вандалите засега остават неразкрити. Един от вариантите за пресичане на този вид престъпност е монтиране на система  за видеонаблюдение в централната градска част и двата големи квартала на областния център, но от години този въпрос стои нерешен между общината и областната дирекция на полицията.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44