Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмица на толeрантността започва в Силистра

Снимка: Радио Шумен

В Силистра започна Седмица на толерантността. Първата инициатива на учениците от общежитие "Младост" бе среща с децата от дома за деца, лишени от родителски грижи, "Димчо Дебелянов".

Идеята на учениците е да говорят открито за толерантността и необходимостта от повече разбиране между различните общности. Октай, който е един от участниците, смята, че различните етноси не означават различност:

Ние сме равнопоставени всички хора и не трябва да се обиждаме или да се разделяме като общност и трябва да сме единни във всичко. Трябва да сме толерантни.

14-годишният Севиляй смята, че равнопоставеността е най-важното нещо.

За децата, лишени от родителски грижи, нуждата от толерантно отношение е всекидневие. На въпроси, сблъсквали ли са се с лошо отношение и как реагират в такава ситуация, дете от дома споделя:

Разбрах, че не трябва да се караме, да се разбираме. Хората около мен са толерантни. В някои случаи има и лошо отношение. Разбира се, че не всичко в живота е като по вода. Просто не обръщаш внимание.

Учениците обещаха да посещават често децата от дома. Те от своя страна ще се включат в творческата вечер в общежитие "Младост" на тема: "Аз рисувам толерантността".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44