Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 заместник-министри получиха заповеди за назначаване

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов издаде заповеди за назначаването на още 15 заместник-министри. Кои са те?

В Министерството на отбраната заместник-министър ще бъде доцент Орхан Исмаилов, член на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на българските граждани към ДС. Поста си като заместник-министър запазва Десислава Йосифова. Кметът на община Мездра Иван Аспарухов от партия  АБВ ще е заместник-министър на регионалното развитие. Деница Николова също ще подпомага работата на министъра на регионалното развитие. До момента тя е била управител на търговско дружество, но от 2009-а до юни 2013-а година е работила последователно в Министерството на финансите, фонд "Флаг" и Министерството на регионалното развитие. 

В Министерството на икономиката единият заместник-министър ще бъде Даниела Везиева, магистър по икономика от два университета. Била е началник-отдел "Административно, правно, финансово, стопанско и информационно обслужване" в Регионалния инспекторат по образованието в Русе. Другият заместник-министър също е икономист, Любен Петров, от 2011-а година той работи като експерт-консултант на свободна практика, а преди това е бил член на Комитета за наблюдение на програмата "Развитие на конкурентоспособността". 

Бойко Пенков отново ще е заместник-министър на здравеопазването. Същият пост ще заема и Ваньо Шарков, който беше депутат в 40-ото и 41-вото НС. Поста си на заместник-министър на културата запазва Боил Банов. Другият заместник-министър на културата ще бъде доцент Бони Петрунова, която бе заместник-директор на Националния археологически институт. В Министерството на образованието постовете си запазват Ваня Кастрева и Николай Денков. Новият заместник-министър е Костадин Костадинов, ръководител на научно направление "Механика на дискретни системи" в Института по механика към БАН. На заеманата в момента длъжност остава и заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев. За заместник-министър на околната среда и водите е назначен Красимир Живков бивш областен управител на Софийска област.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44