Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейските либерали разкритикуваха "включването на Патриотичния фронт" в новото българско правителство

Снимка: europarl.europa.eu

Европейските либерали разкритикуваха "включването на Патриотичния фронт" в новото българско правителство.

Групата на либералите в Европарламента разпространи позиция на холандския евродепутат Ханс ван Баален, който подчертава, че крайнодесни партии, като Патриотичния фронт и "Атака", неведнъж са се изказвали против малцинствата и европейското сътрудничество. Бойко Борисов е пропуснал шанса да сформира правителство на широка основа, в което да участва и един от победителите в изборите – Движението за права и свободи, подчертава Ван Баален, който е и почетен председател на Либералния интернационал. Според него сега у нас има небалансиран кабинет, повлиян от крайни популисти. Затова Ханс ван Баален настоява групата на Европейската народна партия да накара Борисов да промени мнението си и да формира правителство от проевропейски партии без Патриотичния фронт.

Това е втора интервенция на европейските либерали по темата в рамките на по-малко от месец. Техният лидер Ги Верховстад, който категорично отказва да коментира проблемите с правителството на родната си Белгия с аргумент, че това са "вътрешни работи", преди 20 дни предупреди, че включването на националисти в изпълнителната власт в България може да създаде проблеми с европейското й членство




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44