Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет в Плевен е домакин на Международен ден на културата

Снимка: Медицински университет Плевен
Медицинският университет в Плевен е домакин на Международен ден на културата с участието на български и чуждестранни студенти. Инициативата се организира за трета поредна година в навечерието на Деня на толерантността – 16-и ноември.

Познаването и уважението към различните култури помагат за единството и сплотеността на студентската общност, твърдят организаторите.

Освен бъдещите медицински специалисти от България участие са заявили и чуждестранните студенти от 12 държави, между които най-масово Нигерия, Испания, Германия, Турция, Индия и Обединените арабски емирства. Всяка група изпълнители ще представи традиционните за страната национални ястия, характерни облекла и носии, ритуални песни и танци. Надпреварата има състезателен характер и изпълненията ще бъдат оценявани от жури.

Всеки студент-участник ще заплати символична такса от пет лева, а събраните средства ще се използват за закупуването на коледни подаръци за децата от социалния дом "Детелина" в Плевен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44