Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посещението на висш генерал от НАТО в България минава в дискретен режим при срещите с управляващите

На паметника на Незнайния воин се състоя церемония по посрещане на ген. Филип Брийдлав
Снимка: БГНЕС
Върховният командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО генерал Филип Брийдлав няма да има съвместни публични изявления с българските власти по време на посещението си в София.

Американският генерал е в София още от вчера, но официалната му програма започна тази сутрин с церемония и полагане на венец пред паметника на Незнайния войн.

От Министерството на отбраната съобщиха за "Хоризонт", че по искане на генерала той няма да говори пред медиите нито след срещата с министъра на отбраната Николай Ненчев, нито след разговора с българския му колега - началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. Така обществото няма да разбере детайли от разговорите, които върховният командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО е провел с българското правителство на фона на напрежението с Русия заради военния конфликт в Украйна.

Само преди ден в Неапол генералът заяви, че споразумението за спиране на огъня между украинското правителство и сепаратистите е само на думи и насилието продължава ден след ден.

Официално няма съобщение дали генерал Брийдлав има срещи и с президента и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев или с новоизбрания премиер Бойко Борисов.

Единствената публична изява на военния ръководител на НАТО е лекция по покана на Атлантическия клуб в България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44