Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велизар Енчев е бил заплашван, защото гласувал срещу кандидатурата на Борисов за премиер

| обновено на 12.11.14 в 14:50
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ПГ на Патриотичния фронт Велизар Енчев заяви, че на снощното заседание на групата е бил обиждан и заплашван за това, че е гласувал срещу кандидатурата на Бойко Борисов за премиер. Велизар Енчев ме е попитал, коментирали сме го и аз съм дал съгласие той да си гласува против, коментира Валери Симеонов

Велизар Енчев каза, че се чувства застрашен от изключване от групата на патриотите: Към мен бяха отправени много остри и на моменти вулгарни обиди точно заради гласуването ми срещу кандидатурата на Бойко Борисов за министър-председател. Такова поведение в парламентарна група – да се обижда, напада и да се заплашва с физическа саморазправа депутат, не само е недопустимо, но и незаконно.

На въпрос кой го е заплашвал, Енчев отговори: Валентин Касабов. Нямат никакво право да ме изгонят, тъй като това, което казвам, е самата истина.

Енчев каза още, че депутатите от Патриотичния фронт са били принудени да подпишат, т.нар. "декларация за лоялност", с която всъщност доброволно напускат парламента, в случай че гласуват различно от колегите си, и само той не е подписал такава.

Председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов потвърди, че има такива декларации: Да, има молби, има 240 такива молби в този парламент. Ние копираме добрите практики от останалите групи, но в тях няма никакъв финансов ангажимент, какъвто имаше в случая с "Атака" в миналото НС, защото хората, които са подписали документи за 150 хил. евро, са вътре в тази зала.

По отношение на заплахите към Енчев, Симеонов каза: Може би са си изтървали нервите. Аз не съм присъствал на тази сцена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44