Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бежанският натиск се е увеличил близо три пъти на българо-турската граница

Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС

Бежанският натиск се е увеличил близо три пъти на българо-турската граница, а на границата с Гърция - с 88%. Това съобщи в Хасково главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

32 208 бежанци са се опитали да влязат на българска територия, съобщи Лазаров:

Увеличение 2,6 пъти спрямо същия период на 2013-а година. От тях задържани от нас са 4518 лица. От тях 3264 на зелена граница и 1254 на КПП. Задържани от турците имаме 5099 лица по наша информация. Самостоятелно върнали се на турска територия са 20 430 лица. 

Голям бежански натиск е регистриран на границата ни с Гърция, което е с 88% повече в сравнение с миналата година:

Предприети опити за незаконно преминаване на 2161 лица. Увеличение 88% спрямо 2013-а година. От тях задържаните от нас са 277 лица. Задържани от гърците са 407 лица. Самостоятелно върнали се на гръцка територия са 1477 лица. Виждате за какъв натиск става дума и по турската, и по българо-гръцката граница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44