Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роми пребиха горски служители край Самоков

Снимка: БТА

Четирима горски служители са били нападнати и пребити от бракониери в района на Държавно горско стопанство Самоков.

В рапортите си до директора на Стопанството пребитите служители са дали подробно описание на случая. При обиколка на района помощник-лесничеят и трима горски надзиратели чули шум на моторна резачка. Като отишли на мястото, служителите видели група роми, сред които и деца, които извършвали незаконна сеч. При опита горските служители да конфискуват резачката се стигнало до физически сблъсък. Двама от бракониерите заплашили горските с убийство, като насочили включената резачка към помощник-лесничея. 20 роми нападнали служебния джип на горското стопанство, като изтръгнали и унищожили радиостанцията.

Пристигналите на място полицаи задържали двама от нарушителите, останалите успели да избягат. По случая е образувано досъдебно производство.

Инцидентът е пореден опит за саморазправа с горските служители. От началото на годината на територията на Държавно горско стопанство Самоков са съставени 89 акта за нарушения. Задържани са над 300 кубически метра дървесина, моторни резачки и 11 автомобила. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44