Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е питейните кладенци на Пазарджик да бъдат залети от Марица

Снимка: БГНЕС

Заради рушене на брега на река Марица има опасност да бъдат залети питейните кладенци на Пазарджик, алармират от ВиК дружеството и настояват областният управител Иван Йорданов да обяви частично бедствено положение,

Застрашени от заливане са тръбните кладенци 2, 3 и 4. Десният бряг на Марица, където се влива река Тополница, прогресивно се руши и отстоянието му от кладенците от 75 метра е спаднало на 35 метра. Ако не се преприемат спешни мерки, Пазарджик и околните села ще останат без питейна вода вода, тъй като ще бъде заразена. ВиК дружеството е алармирало за проблема още през април, но междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към МС не е реагирала. За укрепването на разрушения бряг са необходими 240 000 лева. Специалистите са притеснени, че компрометирането на основния водоснабдителен обект на Пазарджик е въпрос на кратко време.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44