Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Университетската болница в Плевен спечели награда за хуманизъм

Снимка: Архив

Трима лекари от Университетската болница в Плевен станаха първите носители на наградата за хуманизъм, учредена от Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми. На церемония в лечебното заведение режисьорът Андрей Слабаков връчи отличията на лекарите Наташа Манева, Георги Димитров и Иво Стефанов.

"Медицината е нещо повече от професия и кариера - тя е призвание и хуманитарна мисия" - това заяви д-р Наташа Манева, изпълнителен директор на болницата в Плевен, при получаването на отличието.

Д-р Георги Димитров и д-р Иво Стефанов от реанимацията благодариха за високата оценка и признание.

Всичко, което човек прави, може да го прави отговорно или безотговорно. Тази професия трябва да се управжнява с отговорност, каза д-р Димитров.

За мен е чест да получа тази награда. Много се радвам, че я полчуавам. В нашата професия се сблъскваме всеки ден с най-различни човешки трагедии. Чувството да помогнеш на другия, да извършиш нещо добро те зарежда с енергия, сподели д-р Стефанов.

Режисьорът Андрей Слабаков посочи, че наградата още с учредяването си е затруднила организаторите при избора им:

Не беше много просто, защото имаше и доста други болници, които същио заслужаваха да бъдат наградени, но, в крайна сметка, един печели, другите - догодина.

Наградата става аежегодна и всяко издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми ще отличава за хуманизъм болница и лекари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44