Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 57 милиона лева е стойността на европейските проекти, които изпълнява през тази година община Павликени

Над 57 милиона лева е стойността на европейските проекти, които изпълнява през тази година община Павликени. Средствата се влагат главно за развитие на инфраструктурата.

Проектите, по които работим, са 21, и седем от тях са завършени, каза кметът на община Павликени Емануил Манолов:

Павликени успява да привлича средства от европейските фондове и националните програми за всеки един от важните инфраструктурни проекти. По-големите сред тях са изграждане на градската пречиствателна станция за отпадни води с главен довеждащ колектор за 31 милиона 157 хиляди лева, два проекта за рехабилитация на общински пътища, единият е за шест милиона 590 хиляди лева, другият е за седем милиона и 19 хиляди лева. По тези два проекта изцяло ще бъдат изградени нови 32 километра пътища от нашата общинска пътна мрежа, четвъртокласна.

Общината усвоява и 980 хиляди лева по четири проекта, финансирани от програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44