Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев: Кражбата на тефтерите на Филип Златанов не е случайност

| обновено на 15.11.14 в 08:58
Автор:
Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев не смята, че е случайност кражбата на тефтерите на Филип Златанов. В предаването "Панорама" на БНТ държавният глава заяви:

Не вярвам, че е случайно, че вещото лице, което се е занимавало с тези тефтерчета, се оказа агент на Държавна сигурност, и то на Шесто управление. Аз не вярвам, че това е случайно. И също така не вярвам, че е случайно, че от две тефтерчета със стотици страници бяха показани само две. От година и половина в България по всички медии се разхождат две прословути страници. На едната от тях пише нещо от сорта: "президентът не е допустимо да е известно", или нещо от сорта, не съм съвсем конкретен. Напротив, допустимо е, задължително е да стане известно. И още в ден първи, на първата прескоференция на прокуратурата, аз излязох и казах: "Моля ви, покажете всичко, но покажете не просто само една страница, покажете всички страници! Покажете цялата истина! Нека стане ясно кой е потърпевш и кой е инициатор!".

Истината не разделя, истината обединява. Но манипулираната истина разделя, каза още Росен Плевнелиев по повод полуоткрехнатите досиета, с които в продължение на 25 години се изнудваха не едно поколение политици.

По информация на "Хоризонт" прокуратурата проверява началника на Столичната следствена служба Петьо Петров заради скандала с откраднатите тефтери. Проверката е заради казаното от експерта Стефан Бенчев в предаването "Преди всички", че подчинен на Петьо Петров е знаел за изчезналите веществени доказателства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44