Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч е осигурила близо 400 хиляди лева за зимното почистване

Снимка: Радио ВИДИН

Една трета от парите са целева субсидия от републиканския бюджет за почистване на общинската пътна мрежа, а останалите са собствени средства. За снегопочистването и опесъчаването на републиканските пътища на територията на общината на постоянно дежурство са 25 машини и автомобила, други 28 са на повикване. Осигурени са над 1500 тона сол и близо 1300 куб. м. пясък. Вече е въведено денонощно дежурство за събиране на информация за състоянието на пътищата, ръководството на зимното поддържане и регулиране на пътното движение. За зимното поддържане и снегопочистване на уличната мрежа ще работят девет снегопочистващи машини, като с приоритет ще се чистят най-важните и натоварени участъци. Въпреки, че зимата вече изненада службите и институциите с падналия обилен сняг, още в края на октомври от електроразпределителното дружество, ВиК и доставчиците на телекомуникационни услуги посочват в докладите си до общинския щаб, че са готови за справяне с евентуални критични ситуации.

Общината е осигурила отоплението на училищата, детските градини и социалните заведения. Създадена е организация за въвеждане на алтернативни методи за отопление при нужда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44