Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поройните дъждове тревожат властите в Северна Италия

Снимка: Диана Савова

Отново невероятни порои заляха италианския град Генуа и останалите райони северно от него до границата с Франция. Железопътният и шосеен трафик е блокиран.

Жертви и пострадали до момента няма, но положението е изключително сериозно в резултат на обилните дъждове предизвикани от непрекъсната климатична аномалия на смес от топли и студени въздушни течения и високите за сезона температури на морската вода. Почвата и реките не издържат от продължаващото със седмици лошо време. Водосбори и реки преляха, квартали на Генуа и други селища пак се наводниха , десетки семейства са изолирани, гражданите са помолени да не излизат от домовете си и да се качат на по-високите етажи. Свлачище прекъсна газопровод, а участъци на магистралата и други пътища към Франция са затворени също заради опасност от падане на земни маси и обилната вода по трасетата. Прекъснати са железопътните връзки от и към Генуа за Милано, Торино и Франция. Летището на Генуа отмени полети, включително и този на албанския национален отбор по футбол, който има приятелски мач със скуадра адзура във вторник. Продължава да вали и в други райони на Италия, където също има наводнения и големи проблеми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44