Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредната руска хуманитарна помощ пристигна в Донецка област

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Две автомобилни колони доставиха поредната руска хуманитарна помощ в украинската Донецка област. Този път съдържанието на пратката беше поръчано от местните власти.

Това е седмият поред хуманитарен конвой от Русия, предназначен за двете самопровъзгласили се републики в Донецк и Луганск. Рано сутринта камионите са били обработени от руските митничари, като проверката е била наблюдавана на техни украински колеги и представители на ОССЕ. Общо 70-те тежкотоварни машини са превозили  450 тона различни товари - строителни материали, електротехническо оборудване, горива и смазочни материали.

Междувременно руското Министерство на извънредните ситуации съобщи, че в различни региони на страната към днешна дата се намират над 39 хиляди бежанци от югоизточната част на Украйна. Те са настанени основно в специално оборудваните места за временно пребиваване, които са над 815. Там бежанците са осигурени с всичко необходимо - топъл подслон, редовна храна и медицинско обслужване, съобщиха още от министерството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44