Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панихида в памет на загиналите по пътищата отслужиха и в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Панихида в памет на загиналите при катастрофи беше отслужена и в благоевградския храм “Въведение Богородично”. 250 пътно-транспортни произшествия са станали в областта от началото на годината.

При 97 на сто от инцидентите виновни са водачите на моторни превозни средства. Най-опасните участъци в областта остават Кресненското дефиле, прохода Предела и петричко-санданския район, каза Димо Чобанов - началник на Пътна полиция: Хубаво е във всеки един момент всеки човек да се замисля, че не е сам на пътя и е хубаво да запзва човешкия живот  - не само своя, а  и на останалите участници в движението. Областна дирекция на МВР в Благоевград и цялото министерство се грижи основно за тази цел  - да намали жертвите на пътя. Голяма част от инцидентите по пътищата са предсказуеми и предотвратими, ако се постигне по-висока култура на участие в движението. 24 часа е првисъствието на Областна дирекция на МВР - Благоевград, съответно с всички налични технически средства за контрол - говоря за мобилни радари, стационарни камери, съответно нарушителите биват санкционирани, тъй като по този начин спасяваме човешки живот.

Във връзка с готовността за зимно почистване и поддържане на републиканската пътна мрежа предстоят проверки на опорните пунктове, каза начлникът на КАТ в Благоевград.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44