Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двайсет и трима души са загинали от началото на годината при катастрофи в Плевенска област

Снимка: Архив
По последни данни, от началото на годината при катастрофи в Плевенска област са загинали 23 души. В трите плевенски храма днес бяха отслужени панихиди в памет на загиналите при пътно транспортни произшествия.

Майки, които дойдоха в най-стария плевенски храм - "Св. Николай" - за да запалят свещ за жертвите на пътната война, поискаха подобряване на организацията на движение в областния град, както и нова маркировка и инфраструктура в района на училища и детски заведения. Емилия Карабулева, майка на 22-годишната студентка Марияна, която загина в София, блъсната от маршрутка, не скри тревогата си, че България е на първо място по нарушители-шофьори сред страните от ЕС:

По пътищата на страната в момента всеки ден загиват средно по двама човека и двайсет биват ранени.

Общинският съветник Георг Спартански определи начина, по който се получават свидетелства за правоуправление, като порочен:

Очевидно, че законът не работи и не гарантира ефикасно правосъдие и възмездие, и справедливост.


На пешеходната пътека в близост до храма, на един от най-натоварените пътни участъци, на разделителния остров между двете платна бяха положени цветя.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44