Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минералните бани в Шипково ще бъдат реконструирани

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Община Троян ще извърши цялостна реконструкция на минералните бани в Шипково. Това лято собствеността на балнеоложкия комплекс  беше прехвърлена от държавата на общината и в момента администрацията в Троян разработва варианти за управлението му. От общината  планират  първо да се направи ремонт на басейна, съобщи кметът  на Троян Донка Михайлова:

В момента се проучва колко би струвал един цялостен ремонт на басейна. Необходимо е на първо място да изградим  една подпорна  стена и да направим цялостна реконструкция на басейна. Няма да е по силите на общинския бюджет в рамките на една година да направи  реконструкция на получената собственост.

Михайлова допълни, че хотелиерите в региона настояват минералните бани в Шипково да се управляват от общината:

Техните страхове са, че отново можем да попаднем на некоректен наемател и концесионер. Обещахме, че няма да вземем решение без  да отчетем тяхното мнение.

Донка Михайлова каза още, че от години общината иска да вземе на концесия минералните води както в Шипково, така и в Чифлик, но получава отказ от страна на Министерството на околната среда и водите заради липса на достатъчно свободни  обеми.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44